Sportfysiotherapie

Als je sporter bent, is het enige wat je wil na een blessure weer zo snel mogelijk op het veld staan. Sportfysiotherapie biedt dan die uitkomst.

Ervaring met (top)sport
Door het werken als fysiotherapeut en/of verzorger bij voetbalverenigingen ( oa binnen het betaald voetbal WHC-wezep ) heb ik veel ervaring als het gaat om het begeleiden, behandelen en revalideren van (top)sporters.
Daarnaast heb ik een goede samenwerking met huisartsen en met sportartsen zodat we voor sporters het beste uit de behandeling kunnen halen

WHC

Behandeling:

Elk behandelplan of revalidatieschema dat ik voor jou als sporter opstel is weer anders. Het wordt afgestemd op jouw mogelijkheden, je doelen en natuurlijk de sport die je beoefent.
Er wordt gekeken naar motoriek, conditie, coördinatie, snelheid en kracht. Maar ook heel belangrijk is de klacht. Waar is die door ontstaan, en wat kunnen we doen om in de toekomst te voorkomen dat de klacht weer ontstaat.
In de behandeling is snelheid, kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen heel behangrijk. Door sport specifiek en functioneel te trainen kan je snel herstellen om zo je oude sportniveau te kunnen hervatten.

Ik help bij het oplossen van sportblessures
Ik help bij het  opbouwen naar het oude niveau van sporten
Ik help bij het voorkomen van het (her)optreden van sportblessures
Faciliteit
Er is bij Fysiotherapiepraktijk Toet in Meppel naast de kennis over sportfysiotherapie ook voldoende facilitaire ruimte beschikbaar om te trainen. Er is een personal trainingsruimte  en oefenruimte waar functioneel getraind kan worden. Daarnaast is er ruime hoeveelheid fitness en oefenmateriaal aanwezig.  Verder ligt er vlak naast de praktijk een groot sportveld waar ook prima getraind kan worden. 

 

 

Veel voorkomende sportblessures

Door je enkel gaan, je enkel verstuikt, buitenste of binnenste enkelband blessure. Een veel voorkomende klacht bij voetbal, tennis en volleybal. Dit omdat dit sporten zijn waar je veel moet springen, draaien en het is een contactsport. De klacht ontstaat nadat je je verstapt hebt of je je enkel verzwikt. lees meer
Een zweepslag is een (gedeeltelijke) spierscheur in in dit geval de kuitspier. Bij een heftige aanspanning tegen grote weerstand kan zo’n spierscheuring ontstaan.lees meer.
Bij de voorste kuisband scheuring/ruptuur is de band midden in de knie beschadigd. De onderbeen kan ten opzichte van bovenbeen  te ver naar voren schuiven. . lees meer

 

 

Afspraak maken

Afspraak (Sport)fysiotherapie

Maak een afspraak of vul het contactformulier in ( contact) voor vragen
Afspraak maken